lisajalmefors.blogg.se

Vet ni!?

Publicerad 2020-03-04 20:36:31 i Livet,

Jag sak ärligt erkänna att jag haft en fabulöst bra dag!
Galet trött i kroppen, den gör ont. Men det är helt klart värt det. Varenda muskelfiber värker, SÅ värt det!
Och varför är det värt att vara trött och att ha värk?
 
Haft en galet bra övning med Norrmalmspolisen. En SUPER galet bra övning. 
 
Figuranterna som var med hade aldrig varit med på en övninga förrut, och de var så galet grymma! De gav sig in det med själ och hjärta. Framför allt verkade dom har lika kul som jag idag. 
Tyvärr hann jag inte göra ordentliga skador på eleverna. Men de simulerade sina skador kanon. En av killarna förjtänar en Oscars nominering för sin insats.
 
Att vara med på denna typ av övningar är energikävande och vädligt intressant. Visserligen ser man inte helheten när man är mitt i det hela. Nu har visseligen haft möjlighet att stå vid sidan av och studera en hel del på förmiddagen.
På eftermiddagen är jag ett offer i scenariot, så då är det en aning klurigare att se vad som händer runt omkring.
 
Ytterligare en intressant sak är att dom som deltar får möjlighet att lära känna sig själva bättre, ransaka sig själva. 
-Hur skulle jag reagera om jag råkade ut för en liknande situation i verkligeheten? 
 
-Hur skulle jag reagera om min familjemedlem eller kompis råkade ut för något?
Både som direkt drabbad och som vittne. 
För även om detta är på låtsas, så är det en hel del som hinner snurra runt i hjärnkontoret. Vad händer då när det är på riktigt?
 
Det som gjorde mig så glad och nöjd över dagen var all kredd vi fick under dagen. Hur bra allting flöt på, trots att det var väldigt många poliser som deltog. Mina egna skador blev kanon. Stickskador från en kniv på armen och en skottskada strax under nyckelbenet.
 

Det var min kollega som agerade gärningsman, och var tydligen ivägen. Eller så hade han lågt blodsocker..... Mest troligt koffeinbrist. Har aldrig varit med om någon som kan hälla i sig mycket kaffe som den mannen kan!
 
En annan galning ansåg att det var lämpligt att vifta med "kniv".
Så vi kan konstatera att jag inte mådde så bra när polisen kom.
 
Som jag nämnt tidigare skulle jag vilja lära mig mer om just sakdor och hur skadorna påverkar personen. Inte bara att det gör ont. Utan hur en person reagerar i form av chock. Jag lekt lite med tanken att utbilda mig till någon form av sjukvårdspersonal. Samtidigt som det känns som lite överkurs, med tanke på att jag inte vill jobba inom sjukvården.
 
Avslutningvis fick vi så otroligt mycket beröm för vår fantastiska service, övningsplatser och vårat engagemang. Och jag tror att vi är ganska ensamma om detta. För våra övningsmiljöer ar grymma. Mina kunskaper är det inte heller alla som har tillgång till (lite skryt är på sin plats).
 
Som ni förstår har jag fått en grym ego boost!!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela