lisajalmefors.blogg.se

Lite funderingar på 2019

Publicerad 2020-01-02 09:15:18 i Livet,

Egentligen är det inte så mycket att fundera på. Jag har verkligen fått vara mamma till 100%. Ok, det är alla. Är man förälder så är man det till 100% alltid. Vad jag menar är att jag prioriterat ner mig själv, ganska långt. Det är väldigt dumt. För det är väldigt svårt att ta sig upp igen. Absolut inte omöjligt, inget är omöjligt. Allt går. Frågan är bara hur lång tid det tar.
 
Nåja. 
 
Vi fokuserar på det positiva!
 
Jag hade en toppen födelsedag! "Gåsmamman" teamet kom till Rosersberg för att spela in ett par scener. Karaktären Gustav har valt att bli polis, han har valt en annan väg i livet. 
Jag är fick vara med, vet dock inte om det är bortklippt eller inte. Har helt ärligt inte tittat. För er som följer Gåsmamman: Ni kommer/hade inte missa/missat vart jag är i så fall. Jag skäller ut Gustav under en föreläsning. 
Dagen till ära fick jag tårta av film teamet!
 
En annan otroligt kul grej som hände här ute var en samverkansövning med alla blåljus. Polis, brandkår och ambulans. 
Sjukt intressant! På ett sätt ganska unikt sätt att få se hur de olika yrkesgrupperna jobbar. Även de olika enheterna inom polisen. 
Under fyra dagar var jag skurk. En skurk som var kontaminerad av ammoniak. Dessa dagar var en personlig utmaning på alla sätt. Jag tycker inte om att vara i centrum, tycker inte om uppmärksamhet och jag kan vid vissa tillfällen tycka det är jobbigt med beröring. Alla dessa tre fick jag jobba med. Blåljus personer ska/måste vara väldigt "på". Polisen ska vissitera för att hitta eventuella farliga föremål. Ambulans ska känna igenom kroppen för att hitta eventuella skador. Brandkåren måste få av alla kläder för att kunna sanera. 
För dom är det inget konstigt. I deras ögon var jag bara en kropp. En person som alla andra. Man/kvinna har ingen som helst betydelse, dom ska bara göra sitt jobb.
Trots mina svårigheter var detta det absolut det roligaste jag gjort under året. 
 
 
Min fantastiska man ordnade en singelresa till Köpenhamn. Helt underbart! Jag fick en biljett till Fantomen på Operan. Galet bra uppsättning. Sanslöst underbart fantastiskt bra!
Våren hade dessutom hunnit komma till Köpenhamn, så det var otroligt myisgt att promenera på gatorna och ner till hamnen. 
 
Monster nr1 tog studenten. Det känns lite konstigt när barnen faktiskt blir stora, när de faktiskt ingår i kategori vuxen. 
Hon har hittat en supermysig pojkvän. Det enda som saknas är ett eget boende! Och jag hoppas att Elin hittar en lägenhet snart. 
 
HELA familjen åkte till Kreta på semester. Välbehövligt för alla. Men kommer jag att göra om det? Svar. Nej. Och jag tänker inte gå in på varför.
Jag tyckte ändå det var skönt med miljöombyte. Värme, sol och bad. Under en vecka kunde jag mestadels ligga på en solstol vid poolen. 
Älskar Grekland, och jag vill tillbaka. Men jag tror att jag skulle välja en liten ö istället. Helst en liten bortglömd plats. 
 
Vi har flyttat hästarna till en supermysig gård. Sursta Gård, där trivs jag vansinnigt bra! Och jag hoppas att mitt hästintresse ska blomma upp igen. Intresset för att ställa ut och tävla i bruksklasser igen. 2019 var jag inte iväg på en enda shettisrelaterad tillställning. Lusten har inte funnits. 
Att ställa ut en ponny kräver en hel del energi. Är inte jag på topp, så är inte ponnyn på topp. 
Men nu har jag MYCKET bättre förutsättningar!
Dessutom skickade jag iväg Xena på betäckning. Så nu väntar vi med spänning vad som gömmer sig i den växande magen!
 
Bilden kan innehålla: häst, utomhus och natur
 
ARN19, en fullskalig samverkans övning på Arlanda. Vilken galen dag!
Ett flygplan har nödlandat och börjat brinna på Arlanda. På grund av en passagerare som gått bananas. 
Detta var en helt annan typ av övning, men ändå inte. Men det kändes mer som att det var mest fokus på att de olika myndigheterna skulle kommunicera. Hur de skulle prioritera. Vård var inte så viktigt. Här var blåljus inte lika "på". Polisens uppgift var att försöka identifiera alla passagerare. Ambulansens uppgift var att få bort alla skadade från olycksplatsen, och priortera alla skadade. Brandkåren släkte elden på några sekunder, sedan hjälpte dom till med att få bort alla skadade. 
Nu gissar jag att föursättningarna är HELT annorlunda när det är 60 skadade, än när det är 6 skadade. Lägesbilderna blir lite olika. Dessutom helt olika hotbilder. 
Bilden kan innehålla: 1 person
 
Så nu kära vänner är det bara att vänta och se vad 2020 har att erbjuda!!! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela