lisajalmefors.blogg.se

Måndag

Publicerad 2020-02-12 11:05:12 i Livet,

Varför är måndagar så jäkla kämpiga? Alltid. Oavsett. Jag håller faktiskt med Gustav, till 100%. Jag har försökt att tänka om. Att måndagar är helt ok. Ny vecka, nya utmaningar. Försökt vara lite hurtig. 
Icke.
Måndagar är skärp.
 
Bildresultat för Garfield
Kruxet är att om jag skulle vara ledig måndagar, så skulle jag förmodligen ha samma känsla på tisdagar. Kanske. 
 
Vädret gör det inte ett dugg bättre. Moder Natur har verkligen lackat ur. Det känns lite som "payback-time".
 
Något som jag insåg idag var att jag faktiskt har stängt ner på något märkligt sätt. Jag bakar inte längre. Jag sjunger inte. Syr inte. Allt det där som jag tyckte var skoj, har blivit lagt åt sidan. 
Hästarna? Bra fråga. Det är mest HästTokiga Monstret som håller på med dom. Jag åker till stallet när hon inte kan, eller ber om hjälp.
Jag har hjälpt en liten ryttare att komma över sin rädsla för ridning, vilket var vädligt kul och intressant. Liten har gått från att börja gråta för minsta lilla, till att spontant konstatera att "Jag är inte rädd längre".
Det krävs så lite för att självförstroendet ska hamna på botten (vilket jag själv har erfarenhet av), men det krävs så galet mycket för att hitta tillbaka. Denna lilla tjej gjorde det ganska fort ändå. Hon är grym. Farbror Touch som jag har berättat om förut, är en liten herre med väldigt starka åsikter om hur saker och ting ska gå till. Så det vill till att ryttaren har skinn på näsan. Det hade inte Liten. Men NU har hon det. När Farbror Touch tycker att de ska gå åt ett helt annat håll, suckar Liten och konstaterar att "Jaha, ponnyskrälle. Ska vi bråka nu igen?"
Att se hennes reda tillbaka har varit intressant. 
 
Jag kan lyfta andra, men jag kan inte lyfta mig själv. DET är väl intressant. 
Tänker att jag har verktygen för att göra det, men jag kan inte applicera det på mig själv. Nåjja, vi får se vad livet har att erbjuda framöver!

Kommentarer

Postat av: Bland Kastruller och Vinglas

Publicerad 2020-02-12 11:56:09

Jag uppskattar Måndagr för dagen går så fort, det har gjort mig mer positiv till att komma ur sängen.
En bra mening som jag haf med mig är...man måste ha tråkigt för att uppskatta det roliga. Kanske du bara ska fokusera på en sak att göra.
Kram Kajsa

Svar: Idealet hade varit att fokusera på en sak. Men tyvärr tillåter inte mitt liv det just nu. Det hindrar mig inte från att jobba på det!! Va härligt att du uppskattar måndagar!! Underbart. Jag hoppas jag gör det snart. :-)
Lisa Jälmefors

Postat av: Jennifer

Publicerad 2020-02-12 14:09:29

Jag gillar inte alls måndagar, inte torsdagar heller :P

Svar: Jag håller faktiskt med. Torsdagar är ingen höjdare det heller. Men måndagar är värst!
Lisa Jälmefors

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela