lisajalmefors.blogg.se

Moder Natur gör det inte lättare....

Publicerad 2019-10-25 15:18:09 i Livet,

Det är grått, trist och blött ute. Egentligen inget konstigt, för det är höst. Och alla höstar har alltid varit just grå och trista. Framför allt blöta. Så det är verkligen inget nytt. Men det är också lika tungt varje gång hösten infinner sig. 
 
Tänk att vädret och framför allt ljuset har sådan inverkan på oss. Inte bara på oss, utan på allt liv som existerar på jorden. Misstänker att dom enda som uppskattar denna årstid (lite i alla fall) är alla jägare. 
 
Personligen slåss jag med höstdepressionen. Den är inte nådig denna gång. Men det är så mycket mer än just hösten som jag tampas med just nu. Det är tungt just nu. Otroligt tungt. Jag har min stunder där jag mår riktigt bra, givetvis. Önskar bara att jag kunde få med mig den energin till annat också. Tyvärr har jag inte lyckats. Men jag jobbar på det, som jag alltid gör.
 
Tanken på att försvinna är väldigt tilltalande. Familjen kommer sakna mig, men så mycket mer än så är det inte. 
Ja, jag sa ju att jag är på botten! Vad hade ni väntat er? Att jag tar livet med en klackspark?  Nopp. Icke. Inte så det funkar just nu. Och vem sjutton tar livet med en klackspark? 
 
MEN under skrivandets stund har det dykt upp något extra kul. Otroligt nog! Jag och en kollega har fått möjlighet att närvara vid en större övning som gå av stapeln i Sigtuna Kommun. I slutet av November. Gissar att det kommer vara duktigt kallt. Så kläder efter väder. 
 
Dessa övningar är inte vara otroligt kul att vara med på. Man lär sig otroligt mycket på dom också. Inte bara som deltagare, faktiskt även som figurant. Deltagarna är fokuserade på uppgiften, de har en eller flera uppgifter att lösa. Som figurant är uppgiften att vara just exakt uppgiften. Samtidigt få en möjlighet att få en extremt nära inblick hur dom olika enheterna jobbar. Både intressant och nyttigt. Jag får en förståelse för hur dom jobbar. 
 
Jag tror att alla skulle behöva uppleva något liknande. Just för att förstå hur dessa yrkesgrupper jobbar, varför dom gör på ett visst sätt. Det finns inget slumpartat i det dom gör. Det finns alltid en tanke bakom. Sedan är det givetvis så att även dom är människor. Och vi hanterar stress på olika sätt. Och det är en ytterligare anledning till att dessa övningar är så bra. 
 
 
Men vet ni vad? Nu är det dags att ta helg. Imorgon är det Symässa som står på schemat. Och jag ska reflektera över en annan sak. För det är en känsla som jag har i kroppen, som tyvärr stärktes idag. Pga olika anledningar. Ska se vad jag kan göra åt det.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela