lisajalmefors.blogg.se

Att fokusera på det positiva

Publicerad 2019-10-22 13:51:36 i Livet,

Det är inte lättt alla gånger. Men ett måste. Jag tror för alla. Personligen är jag sjukt dålig på det. Men jag försöker.
 
Det som får mig att må bra just nu är faktiskt hästarna. Behovet att rida har faktiskt lagt sig. Visst kan jag känna ett litet sting av avund ibland. Men inte att jag MÅSTE.
Istället har jag bytt lite fokus. Jag har en tanke, jag har en plan. Nu återstår bara att se om tiden finns. Just nu är det lite fokus på annat. Igår insåg jag att jag kan ha ett färgtema också i det jag vill. Tror tom att jag kan baka in musik i det hela. Vi får se. 
Men exakt just nu vill jag bara vara, inget annat. Får vara Lisa, inte mamma eller kollega. Utan jag är jag. Och i stallet så funkar det. Många olika diskussioner har jag tillsammans med Jennifer. Vi har båda två mycket funderingar. Rättare sagt jag har nog massor med funderingar, och Jennifer har kunskapen (i det jag funderar över). Samtidigt så blir ett och annat världsproblem löst. Helt fantastiskt!
 
Minimonster mår fortfarande dåligt. Idag klarade hon inte av att gå till skolan. Det skär i mammahjärtat. Att endast kunna titta på, jag kan inte graö något konkret för att hjälpa henne. en förälders mardröm. 
Vi kan vara spyless på våra barn. Sälja dom billigt på blocket är oftast ett alternativ som kommer nära till hands, trots att vi aldrig skulle göra det. Så är tanken lockande många gånger.
Men när det händer våra Monster något, då gör vi allt för att hjälpa. Stötta. Finnas. Det finns inga gränser för vad vi skulle göra. 
När det uppstår en situation som vi inte kan lösa själva. Då kommer frustrationen och stressen. Hur sjutton hanterar man en sådan typ av stress? Jag vet inte. Kan säga att jag inte hanterar det så jättebra. 
Jag har upptäckt en ny sida av mig. Från att ha varit ganska handlignskraftig, logisk och problemlösande. Så är jag helt tvärt emot. Vad det beror på? Ingen aning. Utan jag kan bara konstatera att jag har förändrats, till det sämre enligt mig själv. 
 
Tyvärr kan det uppfattas som att jag är ganska nochalant. Så är icke fallet. Jag vet helt enkelt inte i vilken ända jag ska börja i. 
 
Just nu händer det otroligt lite på jobbet, så det är inte så utvecklande heller. Där är jag ganska överflödig. Kan tycka att jag inte bidrar med så mycket, inget alls.
Och det skriver jag faktiskt utan att hacka på mig själv. Utan det är faktum. Även om det är fullt ös, så är det saker som inte kräver någon insats från min sida.
 
Idag ser jag fram emot när jag slutar, för direkt efter bär det av till stallet. Världens bästa hovslgare har varit ute och snyggat till fötterna på alla pållarna. Ska bli spännande att se hur min surkart till gammel gubben ser ut i fötterna (läs hovarna)
 
 
Bilden kan innehålla: utomhus och natur
Älskar denna lilla shettis rumpa. Och jag hoppas på att få min nya vagn snart. Den står i Jönköping och väntar på mig. Det ska bli otroligt spännande att få hem den. Gissar att det slutar med en dagstripp ner till Småland.
Vagnen jag har idag är inte den bästa, långt ifrån. Så om det är någon som känner någon, som vet någon som ska från Jönköping till Stockholm med ett tomt släp, hojta till!! 
 
Bilden kan innehålla: himmel, moln, utomhus och natur
Detta får mig också att må bra. Moder Natur när hon visar sig från en av sina bättre sidor. Denna bild är tagen vid mitt nya paradis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela