lisajalmefors.blogg.se

Vi åkte till Kreta

Publicerad 2019-06-25 07:56:08 i Livet,

Första riktiga semestern på väldigt länge tillsammans. Klockrent. Till största delen i alla fall.
Vi kom iväg i alla fall.
 
Som riktiga charter resenärer åkte vi iväg med Apollo, som tack och lov har ett samarbete med SAS. Flygplanet ner till Chania hade precis tagits i bruk, plåtburken var bara en vecka gammal. Lite coolt. Till monstrens stora förtjusning fanns det USB uttag för att ladda mobiler/plattor/hörlurar. 
 
Jag personligen är glad att jag inte jobbar på Arlanda längre! Så fantastiskt tacksam!
Herrejisses vad illa passagerare kan bete sig. Långt ifrån alla, men alldeles för många. Noll hänsyn till andra.
Och så har vi fenomenet men handbagage. Vad i helvete är det för fel på folk? ALLT behöver inte ligga i hyllan ovanför. Det går faktiskt att lägga väskor under stolen också. Dessutom går det alldeles utmärkt att checka in väskor, speciellt på charter där det ingår.
 
Bebisar med onda små öron har jag absolut inga problem med. Ouppfostrade snorhyvlar stör jag mig otroligt mycket på, vuxna divor ska vi inte ens tala om. 
 
Skit i det.
Kreta levererade som väntat. Det är en speciellt doft när man kommer till Grekland, och jag älskar det! Örter, blommor, olivträd det är magiskt. Helt enkelt magiskt.
Bussresan från Chania flygplats till Agia Marina var fabulös. Älskade det! Nu hade vi turen att även grekerna har förstått hela grejjen med A/C i bussen. Så det var inte alls olidligt. Utan tvärtom väldigt trevligt.
 
 
Hotellet vi bodde på hade ett kanonbra läge och ett fantastiskt poolområde. Resten tror jag vi skippar..... 
Jag tillbringade 70% av tiden vid poolen. Min Gubbe var bra mycket ordentligare och tog ordentliga promenader. Vilket jag hade planerat att göra. Men jag kände att jag ville verkligen göra så lite som det bara var möjligt att göra denna vecka. För nu hade jag min chans att tanka på ordentlige med energi. 
 
Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer som sitter, shorts, pool och utomhus
 
Förrutom poolen var jag faktiskt till stranden och badade lite i Medelhavet också. Galet härligt!! Vid stranden hittade vi även en liten resturang vid namn Nireas. Gott kaffe och en supergod cheesecake. 
 
Bilden kan innehålla: tabell och inomhus
 
Jag och min Gubbe gick iväg en kväll för att äta middag ensamma. Resturangen hette Caretta caretta, och låg också vid stranden. Charmigt och lite romantiskt. Vi tittade på solnedgången under tiden vi åt middag. 
 
Bilden kan innehålla: himmel, hav, skymning, utomhus och natur
 
Vi passade även på att fira Monster nr2 födelsedag. Vi gick till Platanyas, till ett ställe som heter Kyanos. Och gissa vart den ligger....? Yapp, vid stranden.
 
Platanyas har en mycket steningare strand, men mysigare stad. Mer varierad. Medans Agia Marina har en underbar badstrand, men lite tråkigare shoppinggata. 
 
 Överlag var det en fantastisk resa. Hade den fartgupp? Oja det hade den. Rejäla sådanna. Men det tänker jag inte gå in på.
 
Där emot resan hem...
VAD I HELVETE ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?
Så kan vi fundera på vart alla fördommar kommer ifrån... Nu ska jag inte avslöja vilka dessa svenska medborgare är. Det blir bara dumt.
Men herrejävlar vilken soptipp det var runt deras säten när vi kom till Arlanda. För det är ju inte så att cabin personalen går fyrtioelva gånger fram och tillbaka för att samla in skräp, nej hur kan ni tro något sådant? Utan man skyfflar ner allt på golvet.
Det är överreklamerat att ha hörlurar när man tittat på film, trots att blivit tillsagt 3 gånger av personalen. Skriker rakt ut när det är lite trubulens, jag menar verkligen LITE turbulens. 
 
Tydligen är det ok att resa sig upp och börja ta ner sitt bagage när Flygplanet taxar fram till gaten.
Avstigningen skedde med trappa. Litet flygplan helt enkelt. Nådde inte upp till gatens brygga. Då sker det bästa av samma familj. Varför gå på toaletten när man kan smita under avspärrningar och gå för att kissa bakom en trapp..... Yapp ni läste rätt.
 
VUXAN MÄNNISKOR!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela