lisajalmefors.blogg.se

Seriöst

Publicerad 2019-07-03 11:58:25 i Livet,

Hur länge har jag klagat på att jag är uttråkad nu? Faktiskt tappat räkningen. Ja, jag är lite bitter. Ja, jag tycker lite (ganksa mycket) synd om mig själv. 
För att, jag hade en liten tanke om att ta typ tjänst ledigt/superlång semester. Tom. obetald sådan, bara för att sommar jobba lite i Småland. Jag vet en person som hade blivit överlycklig. Familjen hade förmodligen inte varit SÅ överlycklig. Absolut inte min make.
Men det hade varit lite kul att efter 20 år åka tillbaka och prova på att jobba igen. Inte i stallet. Det intresserar mig inte, inte över huvudtaget. Den tiden är förbi.
Men det finns så mycket annat att göra där. Kanske, faktiskt gett mig på att söka till showen. Tågrånet? Varför inte liksom?
 
Som sagt, det hela handlar om att jag faktiskt är understimulerad. Jag behöver göra saker, saker som är kul. En lista med måsten har jag, den är LÅNG. Men det är inte kul. Det är kul som jag behöver.
Nu har det gått två år sedan Svart Pärlan åkte och jag blev av med kontraktet på stallet, och mitt intresse för hästar totaldog.
 
Så vad jag ska jag hitta på?
Husvagnen behöver totalrenoveras. Vilket jag känner att jag inte klarar av. Mest för att vagnen skulle behöva stå under tak, så jag kan riva den ordentligt. Hade jag fått ordning på den, hade jag haft en toppen liten husvagn att åka runt med. Både med och utan familj. Den som hade varit min ständige medresenär, är förmodligen Maggan. Min lilla guldklimp. 
 
En anna tanke var att gå med i Gunnes Fealag. En liten vikinga förening som håller till i Upplands Väsby. Gunnes Gård är en toppen liten vikingagård, med en levande miljö. 
Ytterligare en tanke är Gustafs Skål. En förening som är inriktad på 1700 talet i första hand. Då Gustav III levde. Här finns det så mycket med sång, kläder och hästar som tilltalar mig. Jag älskar även serien Outlander som utspelar sig ungefär samtidigt.
Den Viktorianska tiden, även vilda western är lite skoj också. Men där har jag inte hittat någon förening, mer än att på High Chaparall finns det ett sällskap. Dock är det lite långt dit. Och det var ganska dyrt att gå med.
Bilden är tagen för sisådär 22 år sedan. 
 
Ja jag vet. I lands problem.
Varför håller jag på att vela då? Om jag ska vara helt ärligt, så är det för att jag är osäker på min egna sociala kompetens. Trode ni inte va?
Det är jobbigt med nya människor. Det är jobbigt att ta nya kontakter. Det är jobbigt att ge sig in något nytt. 
Samtidigt som det är ett toppen tillfälle att utmana mig själv. Det är ju bara löjligt. Störtlöjligt, för att citera björnen Baloo.
 
Kanske dags att testa och söka statist roller......? Ok, lite mindre blodiga i så fall. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela