lisajalmefors.blogg.se

Blir man någonsin nöjd?

Publicerad 2019-08-06 22:27:39 i Livet,

Blir JAG någonsin nöjd? Är det meningen av vi ska bli möjda?
Med livet alltså.
 
Är det meningen att vi ska få känslan av lugn och ro någon gång ibland? 
 
Vad är lugn och ro?
Det är nog lättare att svara på tror jag, men ändå inte. Nej, det är inte heller lätt att svara på. För det kan vara så olika saker för olika personer. Det betyder så olika beroende på vem det är.
 
För mig personligen är det olika saker. Flera olika känslor. Samtidigt som det inte handlar om känslor, snarare peace of mind. Tror jag.
 
Att slippa känna stress. Slippa känna ångest. Slippa oro. 
 
Som jag skrivit många gånger förrut, så blir lätt stressad. Inte Oj-nu-måste-jag-skynda-mig-så-jag-hinner-stressad. Stress över att jag inte klarar av saker. Glömmer saker. Inte räcker till (i mina mått mätt). Vill göra saker. Mycket människor. Höga ljud. Inte kunna tillräckligt. Åka iväg.
 
Min stress blir gärna till en form av ångest. 
 
Gömma sig funkar inte. Även om jag gjort det till en viss del. Gömt mig alltså. Vissa saker måste man utsätta sig för, för att på så sätt succesivt öka stresströskeln. Höjja toleransen hos sig själv. Mig själv.
Det blir en form av egen snickrad KBT. Typ.
 
Men jag kan samtidigt konstatera att det blivit mycket bättre. Massor bättre. Men ändå inte. För under resans gång har jag mest blivit mer medveten om hur jag funkar, hur jag är som person. Medveten om mina fel och brister, mina svaga punkter.
Smärtsamt medveten. Kanske är det exakt det som är felet. Jag har FÖR mycket fokus på just den biten.
 
Det är lite som att göra en lista med 100 saker, 99 bra saker och en enda dålig. Den enda dåliga saken överskuggar resterande 99 bra saker.
Hänger ni med?
Jag gör det inte, och då är det ändå mina funderingar. 
 
Det jag först och främst måste jobba på nu är peace of mind. Tanka på positiv energi. Fokusera på bra saker. Inte se bekymmer i allt.
Jag är en känslomänniska, jag går på känslor. Jag förstår känslor. Empati är många gånger det som styr mig, på gott och ont. 
Detta är något som jag också måste lära mig att skärma av lite. Absolut inte stänga av, för det är en stor del utav mig. Utan jag måste hantera det. 
 
Samtidigt finns det tillfällen som jag känner frustration över samma saker som jag blir stressad över. 
 
En röra helt enkelt. 
 
Kort sagt, jag vill ha lugn och ro.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela