lisajalmefors.blogg.se

Funderade på om jag hade funkat

Publicerad 2019-04-26 20:20:26 i Livet,

som polis. När jag gick i gymnasiet var min dröm att bli polis. Ridande polis. Men när jag tagit studenten var jag så otroligt skoltrött, så tanken på att sätta sig vid skolbänken igen.... Det fanns inte. Nu ska man visserligen ha arbetslivserfarenhet innan man söker in. 
Men jag har inget läshuvud, så jag släppte den tanken. Tyvärr.
 
Idag klurade jag lite om hur det hade sett ut om jag följt min dröm. Med tanke på vad poliser får gå igenom. Det är inte bara att sitta i en radiobil och stoppa fortkörare. Polisyrket är så mycket, mycket mer. Och det finns så otroligt många olika saker att pyssala med inom myndigheten.
 
Oavsett vad man väljer, så är det ett påfrestande yrke. Både fysiskt och psykiskt. Det är väldigt intressant att lyssna på alla historier. Alla upplevelser. Men samtidigt lite skrämmande. 
Därför började jag fundera på hur jag hade funkat. 
 
Nu kan jag bara gissa. Spekulera. Men det är lite skoj att fundera på, för jag måste verkligen ransaka mig själv. 
Jag vet faktiskt inte vad jag kom fram till. Med tanke på vad jag har kämpat med under tre års tid, så känns det så avlägset att jag skulle klarat det. 
Samtidigt som jag tror att jag byggt upp mig själv på ett helt annat sätt, så kanske hade jag varit en starkare person. Klarat av mer psykiskt. 
 
Ibland har jag funderat på att plugga igen. Frågan är vad. Till polis? Nopp, inte en chans! Jag är för gammal! Alldeles för gammal, jag tror jag är för lat också. Men det skulle vara kul att lära sig något mer, något nytt.
Men det var det där med att vara lat. Bekväm.
Dessutom så är jag kass på att plugga. Så jag tror tyvärr inte det skulle ge mig något.
 
 
Jag har visserligen inte blivit polis. Men jag är anställd av myndigheten, och får göra en massa skoj och spännande saker. Faktiskt en ganska unik inblick i verksamheten.
Bilden är tagen från körbanan, där det bedrivs förarutbildning i olika utsträckningar. Trode faktiskt att det är väl bara att sätta sig i bilen och köra. Men så enkelt är det tydligen inte. 
Min roll för dagen var ouppmärksam arbetare. Hörlurar med musik och pilla med telefonen. Så föraren måste påkalla min uppmärksamhet, så dom kan passera säkert. 
Är musiken lite lagom hög, så hör man inte sirenerna. Men man hör signalhornet. Jag har provat......
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela