lisajalmefors.blogg.se

Arg eller ledsen, jag vet inte..

Publicerad 2018-03-29 08:12:18 i Livet,

Läste en ledare på Aftonbladet.se, vilket är sällan jag gör. Många gånger så känns det inte så förankrat med verkligheten. Men denna gång så fångade artikeln min uppmärksamhet. Och jag vet inte riktigt om jag ska bli arg eller ledsen....
 
https://www.aftonbladet.se/ledare/a/G1qQ4J/cancersjuke-oskar-inlast-pa-nya-karolinska
 
Är det verkligen så här vuxna människor beter sig, på bekostanden av barn? DESSUTOM sjuka barn. Jag lider inte bara med barnen, utan även med föräldrarna som skall slåss med det här. Nu kan jag bara relatera till mig själv. Och jag hade gått basurk om något av våra barn varit tvungen att vistas i en sådan miljö. Gissar att jag hade blivit en sådan där förälder som andra föraktar.
Nu är det absolut inte vårdpersonalen det är fel på! Nej, nej, nej!!! Herrejisses de gör ett fabulöst jobb, snarare så lyckas de uträtta mirakel utifrån de förutsättningar som dom får. Men tyvärr är det som som får stå till svars inför alla föräldrar. För KS ordförande sitter gömd bakom sitt skrivbord. Han kommer aldrig någonsin att lyfta sitt arsle från sin kontorstol och gå ut för att se vad som verkligen händer i verksamheten. Titta på resultatet av sina beslut. Även Skanska (för ja, jag hackar på dom också). De har dollartecken i ögonen, det är det enda som dom ser. Inte individen som faktiskt måste bo på sjukhuset. För det är exakt just det som är grejjen. Dessa barn med sina familjer BOR mer eller mindre på sjukhus. Och det är inget som dom har valt! För vem i helvete väljer att bli sjuk?
 
Helt seriöst borde det vara olagligt att tjäna pengar på vården! Inte bara sjukhus, utan ALL vård som vi har. De pengar som rullar in, skall omdelbart investeras i verksamheten. Personlen ska ha den lön som dom faktiskt förtjänar. Arbetsmiljön går alltid att förbättra! Investera i bättre teknik/hjälpmedel.
Men nej. Så funkar det inte riktigt idag. Finns säkert undantag. Men det spelar ingen roll, för det finns fortfarande vuxna människor som vill stoppa fickan full med pengar! Och de är beredda på att göra besparingar bara för att få lite extra i den egna fickan. 
Försök inte att inbilla mig något annat. Jag har jobbat i den privata sektorn, visserligen inte inom vårdomsorgen, det har min stackars mamma gjort i hela sitt arbetsliv (med undantag för nått år), så jag vet hur det där funkar.
 
Så på ett sätt är jag glad över att jag jobbar för en myndighet som inte ska gå med vinst på samma sätt. Men här förekommer det också besparingar, det får inte spenderas pengar hur som helst. Men även det är tack vare våra politiker. 
 
Om vi återgår till det Sjukhus. Varför i hela fridens namn ska det privatiseras? Jag kan inte för mitt liv se fördelarna med det! För oavsett vad, så finns det en person i slutändan som bara ser pengar. Man ska inte tjäna pengar på dom som är sjuka!!!!! Personligen anser jag att det är helt galet omoraliskt fel! Är det dessutom sjuka barn, då kan ni gissa vad jag tycker!
 
En sista sak. Tydligen så sitter Anders Ekblom, ordförande för KS, på två stolar. Han är ordförande på ett läkemdelsföretag. Är inte det jäv? Han kan omöjligen vara opartisk vid upphandlingar och liknande. Det är väl självklart att han lyfter fram "sitt" företag, oavsett om dom är bättre eller inte. Oavsett om det är billigare eller dyrare. För denna kille vill tjäna ännu mer pengar. 
 
I år är det val. Ve och fasa. Men det är dags för våra politiker att brösta upp sig, och börja skryta om hur bra dom är. Och vad fasiken ska man rösta på? SD går bort på en studs. Skenheligare politiskt parti går nog inte att finna. Miljöpartiet går bort dom också, för det känns som om deras verklighets förankring är noll och ingenting.
Resten då? Mja. Det är lite som att välja mellan pest eller kolera. 
Jag som avskyr politik.
Tyvärr så måste någon av dom få min röst. För det är dessa idioter som förvaltar mina/våra skattepengar. Och de lyfter sjukt höga löner för att åstakomma det här. Är jag imponerad? *låt-mig-skratta-färdigt-först*
Nej.
 
Bildresultat för hjärtan
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela