lisajalmefors.blogg.se

Avklarat, och överlevt.

Publicerad 2018-04-30 09:16:42 i Livet,

Hur kommer det sig att på övningar så går det klockrent, men när det verkligen gäller så är det alltid något som ska gå lite snett. Eller rent av käpprätt åt......
 
Märkligt.
 
Hur som. Jag och Christer har visserligen "bara" övat tillsammans ordentligt vid 2 tillfällen. Och det har känts tokbra. Riktigt, riktigt bra! Det har suttit som ett smäck. Känslan som har infunnit sig har varit "Det här kommer bli sjukt bra".
Nu dabbade jag mig visserligen endast vid 2 tillfällen. Några småmissar också. Learning by doing.
Förmånen att ha Christer med sig är att han är så otroligt lugn, och det smittar av sig. 
 
Vem är då denna Christer? Det är en äldre herre som är med i samma kör som undertecknad. Han är bas. Dessutom har ett eget litet band, Christer med trio. Jag tror de spelar mest dansbandsmusik. Så när jag frågade om han ville haka på i mitt projekt så var det nog inte HELT självklart, även om han inte tvekade. 
Första planen var att plocka lite musik ifrån Phil Collins och Genesis, men jag (vi) märkte ganska snabbt att tiden räcker inte till. Det var en aning mer komplext än vad jag hade räknat med. Så jag frågade Christer vad han trodde om min plan B, men respekt för om han inte ville. För tiden var knapp. Även om jag kunde, så var det helt nytt för honom.
En sak är säker. Oavsett vad, så verkade Christer väldigt nöjd med den utmaning jag kom med. Han kände till Kristina från Duvemåla, men inte riktigt LYSSNAT. Visserligen har han läst utvandrarna, men musikalen är så mycket annat. Kort sagt blev det en känslosam resa.
 
Personligen är jag så otroligt glad över att Christer hakade på projektet. För kanske det bli något mer, något annat, framöver!
 
En annan upptäckt jag gjorde av mig själv var att jag inte hade riktigt lika höga krav på mig själv, vilket gjorde att jag var betydligt lugnare mot vad jag brukar vara. Kroppen var under kontroll. 
När jag blir nervös, så får jag nervryckningar i underläppen..... Även om det inte syns, så blir det svårt att sjunga när munen inte gör det jag vill den ska göra. Tydliga ord. Sjunga.
 
Jag har lagt ut ett klipp på youtub.com från detta framförande. Det är filmat med mobilen, tyvärr hörs inte Christers underbara gitarr så bra. Nej, han spelar melodin. Han använde sig endast av ackorden. Men det stödet som jag fick av det var oslagbart! 
 
https://www.youtube.com/watch?v=xyxrD5GHlpc&t=42s 
 
Får se om jag delar med mig av mer senare. Tror inte det. Möjligen att jag gör en ny inspelning längre fram om vi framför detta igen.
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela