lisajalmefors.blogg.se

Mors dag..

Publicerad 2016-05-29 16:54:32 i Livet,

jo.. det är ju det. Men jag vet inte jag. Morgonen började med att jag fick skura köket. Ett glas gick sönder när Ester skulle göra Oboy. Det intressanta är att det gick hål i glaset. Yapp ni läste rätt, det gick hål i glaset. Givetvis mitt i glaset så exakt ALL Oboy rann ut på bänken. Och på diskmakinen. Köksluckorna. Och ner på golvet. Vad annars? Frukost fick jag göra själv. Och den hade jag givetvis gjort innen Oboy incidenten, så när jag ska äta är teet kallt.
Sedan tillbringade jag förmiddagen med att städa köket. Hittade en påse mögliga apelsiner.
 
nu på eftermiddagen lyckades jag ta tag i mig själv. Vintage marknad. Det lät kul. Ute på Wenngarns slott. Det är verkligen superfint där ute. Men jag gissar att ungefär hela Stockholm tyckte samma sak. För mycket folk för min smak. Eller rättare sagt, för mycket bilar. Så när de skulle ha betalt för att jag skulle parkera bilen, sa jag tack och hej. "Men vi tar swish!" sa det lilla barnet som skulle ta betalt av Häxan Surtant. Men jag höll mig i skinnet, inga spydiga kommentarer. Utan jag sammanfattade det hela med en liten vit lögn. "Jag har inte swish." Sedan vände Häxan på bilen och pallrade sig hem igen.
 
Häxan Surtant var på bio igår, Angry Birds, med sina (tillskillnad från Häxan själv) uppfostrade barn. Våra barn är helt fabulöst rara att ta med sig på bio, resturang eller liknande. Behöver inte skämmas. Har aldrig behövt göra. Lite stolt mamma är jag. Men mitt alter ego är inte fullt lika väluppfostrad. 
Det började med att jag hade en nöthjärna bakom mig som inte kan uppföra sig på en biograf. EXAKT VEM TAR MED SIG EN CHIPSPÅSE TILL EN BIO? Uppenbarligen hon. Som om det inte var nog, så lutade hon sig framåt varje gång hon öppnade påshelvetet. Vet inte om hon helt enkelt var ute efter att störa alla på bion. Om inte annat med hennes garv. För hon skrattade åt exakt allt i filmen. Precis exakt allt.
Efteråt fick jag den mindre briljanta iden att gå på Jensens Böfhus (det borde vara ett danskt ö, men jag hittade inte på tangent bordet). Varför var det en mindre bra ide? Jo, för att jag har blivit besviken varje gång jag har varit där. Olika saker varje gång. Har aldrig varit där och haft en genuint genom trevlig middag.
För det första får vi vänta länge innan vi överhuvudtaget får beställa.
Ebba beställer en liten flankbiff, och vill ha den genomstekt. Hon får den halvrå.
Uppenbarligen är det inte så brottom med att ta betalt heller, för nu fick vi vänta igen.
 
Tjejerna fick gratis glass som plåster på såret, så det ska resturangpersonalen ha lite "cred" för.
 
Men att jag väljer gå dit gång på gång, begriper jag inte. Får skylla på att jag är blond eller nått....
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela