lisajalmefors.blogg.se

Snart dax!!

Publicerad 2016-08-27 16:35:22 i Livet,

Denna gång är det inga dystra funderingar. Utan mina förväntningar.
Som bekant (för vissa i alla fall) så fyllde jag jämt tidigare i år. Och min underbara Gubbe gav mig en resa till London. Jag älskar London.
Samtidigt som det känns lite jobbigt att åka bort. För jag ska lämna min trygga zon. Alla bekanta ansikten. Mina rutiner. För att åka till en stad som i stort sett aldrig sover. Det kommer bli en utmaning.
Men det ska också bli skönt att komma ifrån allt här hemma. Lämna allt det bekanta ett par dagar. Se något nytt.
 
Fast helt nytt blir det inte. Nu är det 5 gången jag åker till London på "rehab-resa". Så lite känner jag till. Vissa ställen vet jag vart dom ligger.
Det första stoppet är till Choccywoccydoodah. Jag måste betsälla biljetter till Fantomen på operan ikväll, hoppas på att det finns bra biljetter kvar. Eller så blir det Kalle och chokladfabriken. Ja, ni läste rätt. Roald Dahls bok som är filmatiserad ett par gånger, sendast med fabulösa Johnny Depp, har även blivit en musikal. På spotify finns musiken. Den verkar vara kanonbra. Så jag måste nog se den.
Tyvär är "Spamalot" nedlagd.
 
Jag älskar musikaler. Det är det absolut bästa som finns. Och jag önskar att jag kunde gå på fler! Här hemma har jag missat typ alla. Nja, kanske inte alla. Men dom som jag velat se har jag inte hunnit med, av olika anledningar. Trist.
Svenska uppsättningen av Fantomen MÅSTE jag se. Peter Jöback ska göra huvudrollen. Ska bli intressant att se om han kan axla rollen lika bra som Mikael Samuelsson gjorde. Mikael spelade inte rollen som Fantomen, han VAR personen Fantomen. När den gick på 90-talet, hann jag med att se den 8 gånger.... Ja, jag vet. Jag är lite knäpp. På detta ska jag tillägga att jag har hunnit med Fantomen 2 gånger i London också.
Så vi kan väl konstatera att jag kan berättelsen.
Men den är baserad på en fantastisk kärlekshistoria. Triangeldrama. Ett underbart skriven triangeldrama. Boken är... fabulös den med! Klart läsvärd!
 
Lika mycket som jag älskar musikaler, älskar jag filmer. Filmer på bio. Varför? Enkelt sätt att fly verkligheten. Och med tanke på hur jag mår, så är det ganska skönt att koppla bort det som är runt omkring och få använda hjärnan till annat. Fantasi. Drömma.
Ljudböckerna har hjälpt mig igenom allt det här också. Men med filmer går det att styra känslorna lite mer. Vill jag gråta, så väljer jag en film jag kan tokböla till. Vill jag skratta, då väljer något som triggar igång skrattmusklerna. Sagan om Ringen är väldigt bra för fantasin! Även med tanke på att jag är lite av en medeltidsnörd...
 
Men på tisdag bär det av till London. Choccywoccydoodah för att fika. En, kanske två, musikaler ska jag se. Tillåter vädret så ska jag lägga mig på en gräsmattan i Hyde Park och läsa en bok. Eller vid Westminister Abby.
Möjligen hitta en Vintage butik, skulle vilja ha nya coola byxor. Eller en kjol. Kanske en klänning. Det jag letar ska vara i 40-tals stil.
Vem vet, jag kanske hittar en hästsportbutik!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela